Home » Webinar: “Werkplaats Ethiek van data”

Webinar: "Werkplaats Ethiek van data"

Werkplaats “Ethiek van data”
Datum: 17 december 2020
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Aanmelden via onderstaand formulier

Graag nodigen we je uit voor de Werkplaats ‘Ethiek van data’. Georganiseerd door  GKG samen met Geonovum. Een interactieve en leuke sessie over het verantwoord organiseren en inzetten van (locatie)data. Deze vindt remote plaats op donderdag 17 december van 10.30 tot 12.00 uur. Je bent van harte welkom.

GKG werkt samen met jou als bronhouder en opdrachtgever aan verschillende vraagstukken waar data positief aan kunnen bijdragen.  We vinden het belangrijk dat we dit met elkaar doen vanuit een gemeenschappelijk begrip en gelijkwaardige samenwerking. Op verantwoorde wijze. Met doelgerichte en inclusieve data. En daar hebben we allemaal onze verantwoordelijkheid in.

In deze werkplaats verkennen we met elkaar de ethische kernwaarden en ontwerpprincipes van het verantwoord gebruiken van data. Toegepast op jouw situatie en jouw rol.

Afgelopen augustus heeft GKG al twee werkplaatsen gehouden over het toepassen van ethische aspecten bij het gebruik van jeugdzorgdata en de ontwikkeling van de Monitor Sociaal Domein.

De lessen en ervaringen uit deze sessies zijn ook vastgelegd in het volgende artikel: https://www.geonovum.nl/over-geonovum/actueel/werkplaats-ethiek-data-en-jeugdzorg.

We stellen je deelname  zeer op prijs. We kijken ernaar uit je te ontmoeten op 17 december.

GKG Webinars

  • Maak je keuze, vul je gegevens en klik op versturen. Uiteraard kun je je voor meerdere webinars aanmelden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.