Home » Webinar: Warmtetransitie, van data en inzicht naar samen doen!

Webinar: Warmtetransitie, van data en inzicht naar samen doen!

Warmtetransitie: van data en inzicht naar samen doen!
Datum: 22 april 2021
Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Aanmelden via onderstaand formulier

Graag nodigen we je uit voor ons webinar over de Warmtetransitie: van data en inzicht naar samen doen. Op een deels informatieve en deels interactieve wijze krijg je praktische handreikingen en ervaringen aangereikt om een goede invulling te geven aan de warmtetransitie. Het webinar wordt verzorgd door het Kadaster.

Gemeenten zijn de regisseurs voor de warmtetransitie. In 2021 moeten alle gemeenten een transitievisie warmte hebben opgesteld. Hierin staat onder meer welke wijken wanneer van het aardgas overgaan op een alternatieve vorm van warmtevoorziening. Om gemeenten te helpen hiervoor goede keuzes te maken, is op initiatief van het Kadaster een Wijkpaspoort Warmtetransitie ontwikkeld. Alle lokale informatie overzichtelijk bij elkaar.

Het format en de toelichting zijn kosteloos beschikbaar zodat gemeenten zelf aan de slag kunnen. Het Wijkpaspoort is samen met negen gemeenten en met inbreng van het Expertisecentrum Warmte (ECW), VNG/Programma Aardgasvrije Wijken en het Nationaal Programma RES ontwikkeld. Recent is er samen met de VNG een landelijke datavoorziening gelanceerd waarmee je een groot deel van het Wijkpaspoort voor een wijk naar keuze kunt vullen.

De ervaring leert dat de data en inzichten vanuit het Wijkpaspoort een uitstekende basis zijn. Gemeenten vanuit het hele land werken er mee of gaan er mee aan de slag. Als het inzicht er is, komt het vervolg: met de wijk, met collega’s en stakeholders in gesprek en werken aan de Transitievisie en de wijkaanpak.

De volgende onderwerpen komen tijdens het webinar aan bod:

  • Hoe ziet het Wijkpaspoort eruit en hoe kun je het snel vullen?
  • Hoe kun je het Wijkpaspoort inzetten bij trajecten voor de warmtetransitie?
  • Hoe kom je van Wijkpaspoort richting een Transitievisie warmte?
  • Hoe werk je zo goed mogelijk samen binnen de gemeente aan de warmtetransitie?
  • Hoe zouden GKG-gemeenten samen kunnen werken aan de warmtetransitie?

GKG Webinars

  • Maak je keuze, vul je gegevens en klik op versturen. Uiteraard kun je je voor meerdere webinars aanmelden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.