Gegeven door: Groningen Seaports
Datum: 24 november 2022
Tijd: 10.30-12.00 uur
Aanmelden via onderstaand formulier
Groningen Seaports creëert op verantwoorde en duurzame wijze clusters en partnerschappen op de proposities ‘circulair’, ‘biobased chemie’ en ‘energie(gerelateerd)’, om daarmee voor (toekomstige) klanten en andere belanghebben-den werkgelegenheid, waarde en leefbaarheid te realiseren binnen haar beheersgebied en in Noord-Nederland.
Groningen Seaports investeert momenteel vele miljoenen in herontwikkeling projecten.
Het is daarom belangrijk dat stakeholders voorzien worden van gestructureerd informatiemanagement op basis van geografie.
Informatie wordt in een web-GIS omgeving op verschillende abstractieniveaus weergeven, waarbij slimme koppelingen op basis van metadata de link leggen tussen geo-informatie en achterliggende documenten en data.
Het resultaat van de inzet van de oplossing is de vergrote toegankelijkheid voor interne stakeholders tot informatie en bijbehorende documenten (rapporten, bijlagen, ruwe data etc.). Daarbij gaat het specifiek om informatie die van belang is bij de herontwikkeling van terreinen. Door informatie laagdrempeliger aan te bieden krijgt men beter en makkelijker inzicht in eventuele kwesties op desbetreffende terreinen. Dit kan zorgen voor een reducering in moeite, tijd en dus ook kosten voor de organisatie tijdens de herontwikkeling van terreinen.
De oplossing biedt (voor nu) interne stakeholders de kans om méér en sneller informatie te halen uit data die normaliter opgenomen is in documenten die tijdens herontwikkelingsprojecten worden opgeleverd. Door relevante geografische informatie op te halen bij opdrachtnemers en deze op een bruikbare manier in te zetten in de organisatie, worden locaties voorzien van de juiste context. Context die interne stakeholders ondersteunt in het maken van beslissingen.
PRESENTATOREN
Tjaard Kuijper
Bernard Schuitema