Home » Webinar: ‘Digital Twin en Artificial Intelligence’

Webinar: ‘Digital Twin en Artificial Intelligence’

Digital Twin en Artificial Intelligence
Datum: 23 september 2021
Tijd: 10.30-12.00 uur
Aanmelden via onderstaand formulier

Graag nodigen we je uit voor ons webinar over het toepassen van methoden om sociaal gedrag te modelleren in een digital twin.

In 2020 zijn we gestart met de case study Digital Twin COVID binnen het platform Wijs met Locatie. Sanne Hettinga neemt je mee naar deze case study. Verschillende partijen (Geonovum, VU, Geodan, JRC, CBS, The Greenland) hebben hierin samengewerkt aan het ontwikkelen van een systeem dat inzicht biedt in de effecten van beleidsmaatregelen, zonder de privacy van burgers te schenden. De studie omvat vier onderdelen: digital twin, synthetische populatie en activity modelling, crowd modelling en ethiek.

De ontwikkelde methodiek biedt handvatten om het ruimtelijk gedrag van mensen te modelleren en visualiseren, en biedt enorme potentie om verder ontwikkeld te worden voor toepassingen rond grote evenementen, manifestaties, ​verkeersomleidingen, etc.

Tijdens het webinar wordt aandacht besteed aan:

  • ​Digital twins om beleid te testen en communiceren
  • ​Syntethische populatie en hun bewegingensmodellen
  • ​Ethische afwegingen in het ontwikkelen van dit systeem

Tevens wordt ingegaan hoe een nationale infrastructuur voor de  Digitale Tweeling Fysieke Leefomgeving door co-creatie kan ontstaan.

GKG Webinars

  • Maak je keuze, vul je gegevens en klik op versturen. Uiteraard kun je je voor meerdere webinars aanmelden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.