Home » Webinar Coöperatie DataFryslân: ‘Friesland verrijken met waarde en waarden!’

Webinar Coöperatie DataFryslân: 'Friesland verrijken met waarde en waarden!'

Gegeven door: Coöperatie DataFryslân
Datum: 21 april 2022
Tijd: 10.30-12.00 uur
Aanmelden via onderstaand formulier

De enorme datastromen die door de maatschappij en door het openbaar bestuurd worden gegenereerd hebben een enorme maatschappelijke impact. Data zijn niet alleen onmisbaar geworden voor de ondersteuning van economische groei en innovatie, maar ook voor het ontwikkelen van beleid ten aanzien van maatschappelijk essentiële thema’s, zoals de inrichting van de fysieke leefomgeving, het afstemmen van de vraag naar en het aanbod van (ouderen)zorg, het bestrijden en voorkomen van armoede economisch of hoe we als maatschappij omgaan met de onvermijdelijke energietransitie.

Maar hoe belangrijker het gebruik van data wordt, des te groter is het effect van algoritmen, de inzet van gecombineerde databronnen en het verzamelen van microdata op maatschappelijk gevoelige thema’s. Want de bewaking van privacy, data-autonomie en dataveiligheid worden met de grotere inzet van digitale technologie alleen maar belangrijker. Het gebruik van data kan alleen tot maatschappelijke verbeteringen leiden als de herkomst en het gebruik ervan boven elke twijfel verheven is. Daarom richten wij ons als coöperatie van samenwerkende maatschappelijke organisaties op het bewaken van de privacy van de Friese burger en de veiligheid van het datagebruik door onze leden.

In dit seminar willen we graag vertellen hoe DataFryslân Friesland wil verrijken met nieuwe waarde – economisch, sociaal en fysiek – en waarden !

Graag nodigen we je uit voor ons webinar over DataFryslân op 21 april.

GKG Webinars

  • Maak je keuze, vul je gegevens en klik op versturen. Uiteraard kun je je voor meerdere webinars aanmelden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.