Home » Nieuws » Word vriend van de bijen!

Word vriend van de bijen!

Tijdens de GKG communitydag op 17 oktober 2019 werd de vraag gesteld: Helpt u de bijen?

Waarschijnlijk heeft u wel berichten gehoord of gelezen over de bijen- en insectenstand die in Nederland hard achteruit loopt. Binnen de provincie Groningen werken de stichting Bij-o-divers, de Agrarische Natuur Collectieven en het Hof van Arcadia nauw samen om de komende jaren er veel bijen bij te krijgen. Prachtige initiatieven die we graag bij u onder de aandacht brengen en die uw steun kunnen gebruiken:

  • Zo zet Stichting Bij-o-divers zet zich in voor de bijen in de stad Groningen. Door educuatie te geven en projecten met bewoners op te starten voor het bijvriendelijk maken van de stad.
  • De bewoners van de zorgboerderij Hof van Arcadia maken prachtige grote bijenhotels waar de bijen in kunnen verblijven.
  • Tot slot hebben de drie Agrarische Natuur Collectieven in Groningen de afgelopen jaren al veel projecten gedaan voor de boerenlandvogels, vlinders, bijen etc. Zij werken nu aan een app, de app Blijerbij, om kennis, bewustwording en enthousiasme te vergroten bij een groot publiek.

Vindt u al deze initiatieven ook belangrijk en waardevol? Word donateur en steun de bijen! En ontvang een prachtig bijenhotel gemaakt in het Hof van Arcadia. 

Voor €50,00 wordt u vriend van de bijen en ondersteunt u nieuwe groenprojecten voor de bijen in Groningen. 

U kunt u bijdrage overmaken op NL97TRIO0379534266 t.n.v. Bij-o-divers o.v.v. bijenvriend

U helpt toch ook mee!

 

Meer actueel